RSS

duminică, 12 iunie 2011

SUPA DULCE CU TAITEI SAU GALUSTE


In general,  supa dulce eu o fac in cucta: acolo pun pulpele (sau carnea pe care se face supa)-morcovii, ardei gras, ceapa alba, cubulete knorr, vegeta, 1 lingurita zahar, telina, gulie,pastarnac, pun apa deasupra si o pun la foc mic,inchisa ermetic, pana fierbe. Cand e gata, o strecor si fac galuste in ea sau pun taitei (intotdeauna taiteii se fierb separat in apa cu sare , se strecoara si apoi se adauga in supa.
GALUSTE:  Din 2 oua, 8 linguri de gris si 2  linguri de ulei se fac  galustele (bati ouale bine,separat albusul, cand e batut incorporezi galbenusul, apoi pui cele doua linguri de ulei, amesteci bine si adaugi in ploaie grisul). Se pune cu o lingurita cate putin din compozitia de gris in supa pana se termina. Spre sfarsitul fierberii supei, pui putina apa ca sa creasca galustele si sa fie mai pufoase.
Metoda clasica de facut supa dulce:
Pentru o oala de 3-4 litri ne trebuie: 1 ardei rosu, 3 morcovi, 2 cepe, 2 radacini pastarnac, 2 radacini patrunjel, 2 radacini telina, patrunjel,vegeta. Puiul (pulpele sau carnea pt supa) se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita si turnati apa ca se le acopere bine.Se pune la fiert.Pana se fierbe carnea, se taie legumele si se spala bine. Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba. Cand incepe iarasi sa fiarba carnea ,se adauga legumele pregatite . Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min. Se adauga morcovii.La final, dupa ce au fiert toate se scoate si carnea si legumele, se strecoara supa.Se pun felii de morcov fiert, taitei sau galuste, si dupa ce s-a fiert se adauga patrunjel verde tocat marunt.Se serveste fierbinte, la servire se poate adauga piper in farfurie.




Iata si puiul de curte  din care facem delicioasa supica ....








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu