Ingrediente:
500 g faina alba (pt aprox 40 gogosi mici), 100 g zahar si 2 zahar vanilat, 1 cana plina cu lapte caldut, ½ cub de drojdie, 2-3 oua, coaja rasa de la o lamaie
Tehnica prepararii:
Intr-un bol, se pun faina, ouale, coaja de la o lamaie, zaharul. Intr-un bol mic se pune drojdia la inmuiat in 100 ml lapte si un pic de zahar, iar dupa 5 minute varsam amestecul in bolul cu faina. Se framanta un aluat omogen cu restul de lapte, aluat ce se lasa apoi la dospit o ora. Se imparte aluatul in doua, se intinde cate o foaie , din care, cu ajutorul unui pahar, se taie rondele de gogosi care se mai lasa la dospit 10 min dupa taierea din aluat, pe masa de lucru.
Se pun gogosile la prajit in ulei incins, in tigaie, pe rand, avand grija sa nu se arda.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu