RSS

duminică, 12 iunie 2011

CIORBA DE FASOLE BOABE CU CIOLAN AFUMAT


Ingrediente:
- fasole boabe   1 kg, ciolan afumat dezosat 500 g
- un ardei gras, 2 morcovi
- 1 pahar de bulion
- apa si un cub de concentrat de legume
- bors magic, patrunjel,2-3 frunze de telina,sare
- 1 lingura cu unt sau ulei de masline

Tehnica prepararii:
Fasolea boabe se lasa in apa sa se umfle 12 ore inaintea pregatirii ciorbei. Se curata si se spala  bine toate legumele. Morcovul, ceapa si ardeiul se  taie cubulete.Boabele de fasole se aleg bine si se pun la fiert, separat, in apa cu sare, pana dau un clocot .Intr-o cratita se pune ulei  150 ml, ceapa taiata marunt se pune la calit cu putina sare si putina boia, cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul taiat cubulete. Dupa ce se rumenesc putin, se adauga 1 lingura pasta de rosii sau bulion,ciolanul afumat , dezosat,taiat cubulete , vegeta si apa,si se lasa sa fiarba putin. Dupa ce s-au patruns legumele se potriveste gustul cu condimente. Se adauga boabele de fasole patrunse la fiert (dupa ce s-au fiert in prima apa, aceasta se arunca). Dupa ce a dat un clocot, ciorba cu fasole boabe si ciolan poate primi si putina” ingrosala”sau „rantas”, in felul urmator: se pune putin ulei intr-o craticioara, se pun 2 linguri de faina la rumenit, apoi se adauga sos de rosii. Se subtiaza cu zeama din ciorma si apoi se amesteca cu totul in ciorba de fasole.Se adauga si frunze de telina. La  final se adauga 1 lingura de bors magic si patrunjel verde tocat marunt.Se serveste fierbinte. IIN n




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu