INGREDIENTE:
1 kg ciuperci albe, 3 cartofi mari,2 cepe,4 catei de usturoi,2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica,1 patrunjel, 100 g telina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml ulei masline
TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa la calit in putin unt, apoi se adauga ciupercile taiate felii, se pune sare si se lasa putin la fiert in zeama pe care o lasa ciupercile.
1 kg ciuperci albe, 3 cartofi mari,2 cepe,4 catei de usturoi,2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica,1 patrunjel, 100 g telina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml ulei masline
TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa la calit in putin unt, apoi se adauga ciupercile taiate felii, se pune sare si se lasa putin la fiert in zeama pe care o lasa ciupercile.
Apoi se adauga si legumele taiate cubulete, peste care se adauga 1 canita mica de apa,si se lasa la fiert in continuare. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.
Dupa ce au fiert, se scot toate ingredientele si se paseaza cu mixerul vertical.
Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita , la foc mic. Se face un amestec din 2 galbenusuri si smantana, care se adauga in cratita, obtinand supa crema, de consistenta groasa, care se mai fierbe putin, se adauga un cubulet de unt, nucsoara, chimen, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc pana devine o compozitie bine legata (cam 10 minute la foc mic).
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu