Ingrediente:
l.5 lapte, 8 oua, 400 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta vanilie, 4 linguri faina
Tehnica prepararii:
Intr-un vas mai larg ,se pune laptele la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. Intre timp ouale se separa , albusurile se bat spuma tare, in care se incorporeaza restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe se da focul la minim si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgari in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute pe partea cealalta. Se scot cu spumiera intr-un castron mare; la final, dupa ce s-au fiert toti bulgarii de albus, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit . Intre timp se amesteca galbenusurile cu 4 linguri de faina. Cand laptele s-a racit putin, se toarna putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza, se pune laptele din nou pe foc mic si se adauga compozitia obtinuta din galbenusuri,amestecand bine. Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa fiarba. Crema fierbinte se toarna in bolul cu bulgari de albus si se pune la rece.
Se serveste rece, eventual se orneaza cu sos de ciocolata sau ciocolata rasa..
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu