INGREDIENTE:
1 kg rosii decojite, 3 cartofi mari,2 cepe,4 catei de usturoi,2 morcovi, 2 buc. radacina de patrunjel si 2 buc. radacina de pastarnac, 2 linguri de suc de lamaie, 100 g telina,sare, piper dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen, smantana, patrunjel verde, 150 ml ulei masline
1 kg rosii decojite, 3 cartofi mari,2 cepe,4 catei de usturoi,2 morcovi, 2 buc. radacina de patrunjel si 2 buc. radacina de pastarnac, 2 linguri de suc de lamaie, 100 g telina,sare, piper dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen, smantana, patrunjel verde, 150 ml ulei masline
TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Rosiile se curata, se spala, se decojesc si se dau pe masina de rosii, pana se obtine o pasta de consistenta groasa. Intr-o oala se pune ceapa tocata marunt la calit ,in ulei de masline, apoi se adauga legumele taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical.
Legumele se curata si se spala . Rosiile se curata, se spala, se decojesc si se dau pe masina de rosii, pana se obtine o pasta de consistenta groasa. Intr-o oala se pune ceapa tocata marunt la calit ,in ulei de masline, apoi se adauga legumele taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical.
Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita , la foc mic. Se face un amestec din 2 galbenusuri si smantana, care se adauga in cratita, obtinand supa crema, de consistenta groasa. Se adauga sucul de lamaie,se mai fierbe putin, se adauga un cubulet de unt, nucsoara, chimen, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc pana devine o compozitie bine legata (cam 10 minute la foc mic).
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
In momentul servirii se adauga smantana.Se pot adauga si crutoane sau paste fainoase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu