INGREDIENTE:
1 kg cartofi albi, 3 cepe mari,2 buc patrunjel radacina si 2 buc pastarnac radacina,4 catei de usturoi,4 morcovi, 2-3 buchetele de conopida,1 buchetel de brocolli, 1 gulie mica, 1 ardei gars rosu si 1 ardei gras galben,200 g telina radacina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml ulei masline
1 kg cartofi albi, 3 cepe mari,2 buc patrunjel radacina si 2 buc pastarnac radacina,4 catei de usturoi,4 morcovi, 2-3 buchetele de conopida,1 buchetel de brocolli, 1 gulie mica, 1 ardei gars rosu si 1 ardei gras galben,200 g telina radacina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml ulei masline
TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa tocata marunt la calit ,in putin ulei de masline, apoi se adauga usturoiul taiat marunt,dupa usturoi se pun la calit si ardeii taiati marunt,apoi se adauga legumele taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical.
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa tocata marunt la calit ,in putin ulei de masline, apoi se adauga usturoiul taiat marunt,dupa usturoi se pun la calit si ardeii taiati marunt,apoi se adauga legumele taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical.
Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita , la foc mic. Se face un amestec din 2 galbenusuri si smantana, care se adauga in cratita, treptat,obtinand supa crema, de consistenta groasa.Se adauga putina sare,se mai fierbe putin, se adauga un cubulet de unt, nucsoara, chimen, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc pana devine o compozitie bine legata (cam 10 minute la foc mic).
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
Se asezoneaza gustul cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
In momentul servirii se adauga smantana.Se pot adauga si crutoane sau paste fainoase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu