RSS

duminică, 12 iunie 2011

SUPA CREMA DE LEGUME


INGREDIENTE:
1 kg  cartofi albi, 3 cepe mari,2 buc patrunjel radacina si 2 buc pastarnac radacina,4 catei de  usturoi,4 morcovi, 2-3 buchetele de conopida,1 buchetel de brocolli, 1 gulie mica, 1 ardei gars rosu si 1 ardei gras galben,200 g telina radacina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml  ulei masline

TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa tocata marunt  la calit ,in putin ulei de masline, apoi se adauga  usturoiul taiat marunt,dupa usturoi se pun la calit si ardeii taiati marunt,apoi se adauga legumele  taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical.
Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita , la foc mic. Se face un amestec din 2 galbenusuri si smantana, care se adauga in cratita, treptat,obtinand supa crema, de consistenta groasa.Se adauga putina sare,se mai fierbe putin, se adauga  un cubulet de unt, nucsoara, chimen, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc pana devine o compozitie bine legata (cam 10 minute la foc mic).
Se asezoneaza gustul  cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
In momentul servirii se adauga smantana.Se pot adauga si crutoane sau paste fainoase.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu