Ingrediente:
1 kg branza proaspata de vaci, 6 oua, 12 linguri de gris fin, 2 linguri de faina alba, 6 linguri de pesmet alb, 8 linguri de zahar fin, 1 vf de lingurita de sare, 2 vanilii
Tehnica prepararii:
Intr-un vas se amesteca bine branza de vaci, cu grisul, cu sarea, cu faina, se adauga ouale intregi, si se amesteca foarte bine, pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un alt vas se pune apa la fiert, aici se vor fierbe pe rand papanasii formati din compozitia obtinuta mai sus (papanasii se pun la fiert numai cand fierbe apa).Se fierb cam 6-8 minute.Dupa ce s-au fiert se scot cu o paleta si se pun la scurs.
Intr-o tigaie se amesteca zaharul cu pesmetul si cu vanilia, se incalzeste putin pe foc si se tavalesc prin aceasta compozitie papanasii scursi. Se servesc calzi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu