Ingrediente:
1 kg de cartofi, 1 ou, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de sare, 2 lingurite de ulei, 350 g faina- 1 kg prune , scortisoara, zahar, 300 g pesmet
Tehnica prepararii:
Prunele se spala bine, se scot samburii, si se umplu cu zahar si cu scortisoara. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja.
Se pregateste amestecul de pesmet: se caleste pesmetul in putin unt, amestecand continuu, se adauga putin zahar si vanilie si se lasa pana se inchide putin la culoare.Se adauga zahar si scortisoara dupa gust.
Cartofii se fierb, se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc la fel ca si pentru pireu. In compozitia obtinuta se adauga faina, sare, zahar ou si ulei. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana devine un aluat moale si lipicios.Pregatim 2 farfurii cu faina:una in care modelam galustele si una in care le punem pe cele modelate.
Prunele trebuie sa fie foarte bine scurse.
Se ia putin aluat cu mana pudrata cu faina, se intinde, se pune in mijloc pruna (poate si si alt fuct-caisa, piersica), se aduc marginile inspre interior si se modeleaza galusca rotunda.
Intr-o cratita mare se pune la fiert apa cu sarea. Cand apa fierbe se pun galustile, iar dupa ce se ridica singure la suprafata se mai lasa 2-3 minutesi apoi se scot si se pun la scurs. Se tavalesc apoi prin amestecul de pesmet calit, cat sunt calde, sa se lipeasca de ele. Se servesc calde.
Apple crumble în pahar
Acum 19 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu