RSS

marți, 14 iunie 2011

SPANAC SOTE


Ingrediente:
1 kg spanac frunze,1 l de lapte, 3 catei de usturoi, 1 lingura mare de faina, 100 g unt, sare.

Tehnica prepararii:
Frunzele de spanac se aleg, se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare, timp de 20 min. Cand s-au fiert, se pun la scurs, apoi se toaca marunt.
Separat, intr-un alt vas, se prepara un sos alb: se pune la calit untul,la foc mic sa nu se arda, cand s-a topit  se adauga faina, se amesteca, si apoi se adauga treptat laptele pt a se subtia, amestecand continuu.la final se adauga sarea, se da un clocot si se ia de pe foc.
Intr-un vas se caleste usturoiul zdrobit sau taiat marunt, cu putin ulei si putina sare, se adauga spanacul, apoi se adauga treptat sosul alb, se lasa sa dea un clocot .
Se serveste cald , fie simplu, fie cu oua sau carnati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu