Ingrediente:
- rosii decojite 1 kg
- un ardei gras, 2 morcovi
- 1 pahar de bulion
- apa si un cub de concentrat de legume, orez (sau cus-cus)
- bors magic, patrunjel, 2-3 frunze de busuioc,2-3 frunze de telina,sare
- 1 lingura cu unt sau ulei de masline
- rosii decojite 1 kg
- un ardei gras, 2 morcovi
- 1 pahar de bulion
- apa si un cub de concentrat de legume, orez (sau cus-cus)
- bors magic, patrunjel, 2-3 frunze de busuioc,2-3 frunze de telina,sare
- 1 lingura cu unt sau ulei de masline
Tehnica prepararii:
Se curata si se spala bine toate legumele. Morcovul, ceapa si ardeiul se taie cubulete.Rosiile se curata, se decojesc, se dau pe masina de facut bulion si se obtine o pasta de rosii concentrata.Intr-o cratita se pune ulei 150 ml, ceapa taiata marunt se pune la calit cu putina sare si putina boia, cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul taiat cubulete. Dupa ce se rumenesc putin, se adauga pasta de rosii, vegeta si apa,si se lasa sa fiarba putin. Dupa ce s-au patruns legumele, se adauga orezul (sau cus-cus, sau paste fainoase) si putin bulion. Se potriveste gustul cu condimente. Se adauga si frunze de telina. La final se adauga 1 lingura de bors magic si patrunjel verde tocat marunt.Se serveste fierbinte. IIN n IN
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu