RSS

marți, 14 iunie 2011

CARTOFI FRANTUZESTI


Ingrediente:
1.5  kg cartofi ,6 oua fierte tari, unt pentru unsul tavii (aprox 100 g),300 g smantana,100 ml lapte,2 oua crude,cascaval,piper,sare

Tehnica prepararii:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.
Ouale se pun la fiert.Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja , la fel si ouale.
Se unge tava cu unt, cartofii se taie felii, la fel si ouale.Pe fundul vasului de yenna se pune un strat de pesmet. Apoi se pune primul strat  de cartofi rondele,apoi ouale, apoi smantana.Se continua la fel cu mai multe straturi (cat permite vasul).La final se bat ouale crude, se adauga  laptele si smantana, sare si amestecul rezultat se toarna peste compozitia din vas.La final, deasupra  se rade cascaval.
Se lasa in cuptor 25 minute.
Se serveste cald.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu