RSS

luni, 27 iunie 2011

CIORBA DE ARDEI UMPLUTI


Ingrediente:
10 ardei  grasi , de forma medie, 1.2 kg carne tocata amestec, 2 canite de orez, 2 cepe albe mari, 1 ceasca ulei, 1 cana de bulion, sare, vegeta, piper, legume pt ciorba (1 ceapa alba,1 ardei gras, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel si 2 radacini de pastarnac, 1 cana de bulion, 2-3 rosii decojite).

Tehnica prepararii:
Ardeii grasi se spala bine, se curata de seminte si se pregatesc de umplut.
Umplutura se face in felul urmator: se taie ceapa marunt, se pune la calit in 150 ml ulei pana se rumeneste, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga orezul , se amesteca bine si apoi se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, se pune si putina vegeta . Cu aceasta umplutura se umplu ardeii; fiecare ardei se umple , dar nu chiar pana sus, se lasa cam de un deget  spatiu gol in ardei, pentru ca in momentul fierberii se umfla orezul si apoi iesie umplutura din ardei afara.
Separat, se pregateste ciorba : intr-o cratita se pune ceapa la calit in 150 ml ulei, dupa ce s-a rumenit se adauga ardeiul gras taiat cubulete, apoi se adauga legumele, morcovii, patrunjelul si pastranacul taiate cubulete si se lasa sa fiarba putin. Se adauga apa, putina vegeta, si cand ciorba fierbe, se adauga ardeii umpluti; Se adauga de asemenea bulion si eventual  cateva rosii decojite.
Se lasa sa fiarba bine, se adauga cateva frunze de telina, sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu smantana.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu