RSS

luni, 2 ianuarie 2012

SALATA DE ICRE

Ingrediente:
100 g de icre de peste, 4 felii de franzela pufoasa fara coaja, 6 linguri de lapte, 4 linguri de suc de lamaie, 4 linguri de sifon, 1 ceapa mica, 200 ml ulei de masline

Tehnica prepararii:
Painea rupta in bucatele se stropeste cu lapte si, dupa ce s-a inmuiat, se sfarama bine. Icrele se incalzesc putin, eventual in cuptorul cu microunde, pentru a se marunti mai usor. Se pun apoi icrele peste paine, se pune si zeama de lamaiesi totul se amesteca foarte bine, pana se sparg icrele (se pot si amesteca cu blenderul).Apoi, dupa ce s-au amestecat, se toarna incet in amestec ulei, amestecand continuu, ca la maioneza. Se adauga ulei putin cate putin, se amesteca incet, pana devine o compozitie consistenta. Se stropeste cu apa minerala, apoi se continua adaugarea de ulei si se amesteca.
 La final se condimenteaza cu sare, dupa gust, piper, se adauga ceapa tocata foarte marunt si putin suc de lamaie.
Salata de icre se serveste rece, pe tartine din  paine prajita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu