RSS

luni, 2 ianuarie 2012

RULADA APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL

Ingrediente:
Pentru foaia de rulada (foaie coapta in tava mare de aragaz): 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri lapte, sare

Pentru umplutura:
5 linguri smantana, 200 g cascaval ras, 8-10 felii de sunca fina

Prima data se prepara foaia de rulada: se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se amesteca cu laptele si faina si se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. In amestecul de galbenusuri se incorporeaza albusurile, incet. Compozitia se toarna in tava mare de aragaz, tava fiind tapetata cu hartie de copt in prealabil. Se da la copt 10-12 minute, la foc moderat.
 Cand e coapta, foaia de rulada se scoate de la cuptor, se desprinde de pe hartia de copt si se ruleaza rapid intr-un servet umed.
 Dupa ce s-a racit putin, foaia de rulada se intinde pe o tava, se intinde peste ea smantana, se presara cascavalul ras,  apoi se aseaza feliile de sunca si se ruleaza cat mai strans.
Se inveleste rulada in folie de aluminiu si se da la frigider pana cand se serveste.
 Se serveste rece, taiata felii.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu