RSS

vineri, 27 ianuarie 2012

GAZPACHO supa sau salata

Gazpacho este o supa de legume, preparata la rece (fara fierbere) ce se serveste inaintea felului principal in zilele toride de vara. Daca esti la dieta, aceasta supa rece de legume iti va domoli foamea si-ti va permite sa inchei masa inainte de a termina felul principal de mancare.
Gazpacho are putine calorii, este plina de vitamine si poate fi o minunata alternativa atunci cand te-ai saturat de salate (de salatele servite inaintea felului principal – conform principiului “volum mare cu calorii putine”)- aceasta supa de legume este originara din Andaluzia (cea mai sudica si mai mare regiune a Spaniei), iar compozitia si gustul sau stang arsita verilor incinse- este de fapt o salata care poate deveni si mai lichida.






Salata Gazpacho:
Ingrediente:
2 castraveti mari, 2 -3rosii, 2 catei de usturoi, 4 linguri otet balsamic, 100 ml ulei de masline, 2 ardei grasi verzi, 1 ardei kapia rosu, 2 fire ceapa verde, 1 ceapa rosie, crutoane din paine prajita taiata cuburi.
Tehnica prepararii: Castravetele se curata de coaja, se taie in doua pe lung si se taie cuburi. Rosiile se taie cubulete, ardeii se curata si se taie felii, ceapa verde se toaca marnt si cea rosie se taie felii mai mici. Toate legumele se pun in bolul pentru salata. Apoi, otetul balsamic se amesteca cu usturoiul zdobit, se pune peste legume in bol si apoi se adauga uleiul in fir subtire. Dupa preferinta consumatorilor, se pot adauga si oua fierte tari, taiate marunt si cateva cuburi de branza feta grasa. Bolul cu acest amestec se acopera si se da la frigider vreo 2 ore. Inainte de servire se adauga in salata cuburile de paine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste rece.

Diferenta intre salata si supa rece Gazpacho este lichidul, astfel ca daca peste acest amestec de salata se toarna un sos de rosii rece si se pun cateva frunze de busioc tocate sau intregi, se obtine supa renumita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu