RSS

miercuri, 4 ianuarie 2012

CHIFTELE

Pentru a pregati " CHIFTELE" avem nevoie de 800 g carne tocata in amestec, carne tocata de porc amestecata cu carne tocata de vita, 2 oua intregi, miezul de la o felie de paine, 1 cartof mare, 3 catei de usturoi, sare, piper, putina boia, ulei pentru prajit

Miezul de paine se pune la inmuiat in lapte, cartoful se curata, se spala si se da pe razatoare, usturoiul se curata si se zdrobeste.
Carnea tocata se pune intr-un vas, peste ea se pun ouale intregi, apoi miezul de paine scurs, apoi cartoful razuit scurs si el, usturoiul zdrobit, se pun condimentele si se amesteca bine.
Din compozitia obtinuta se formeaza bile mai mici daca chiftele se servesc pe platou ca si aperitiv, sau bile mai mari daca se servesc ca si fel principal langa garnitura. Chiftele se prajesc bine pe toate partile si cand sunt gata se scot pe un servet la scurs.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu