RSS

luni, 2 ianuarie 2012

CHEC APERITIV

Ingrediente:
500 g  faina alba, 150 g cascaval ras, 100 ml ulei, 500 ml lapte, 300 g mezeluri afumate (pastrama, bacon, kaizer sau muschi file, sunca), 1 pliculet de drojdie, 3 oua, sare, piper, ardei rosii si galbeni cruzi, ciuperci, masline, gogosari murati, 1 mar mare ras

 Tehnica prepararii:
Intr-un vas mai mare se amesteca faina cu sarea, piperul, cascavalul, maslinele, marul, mezelurile afumate taiate cubulete, ardeii si gogosarii taiati cubulete, ciupercile taiate felii mici, precum si cu drojdia; se amesteca bine.
 Separat, in alt vas, se amesteca ouale intregi cu uleiul si cu laptele, se amesteca bine pana devine un sos mai gros.
La final, se amesteca sosul cu ingredientele uscate din vas, se omogenizeaza bine pana devine o compozitie moale.
Aluatul se toarna in 2 tavi mici de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina si hartie de copt; se ung deasupra cu galbenus de ou si se coc la foc moderat pana sunt coapte complet.
 Se scot din cuptor si se lasa la racit, se servesc pe platouri ca si aperitive.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu