RSS

luni, 2 ianuarie 2012

RULADA DE PORC UMPLUTA

Ingrediente:
1 kg de fleica de porc, 500 g carne tocata, 3 oua, 5 catei de usturoi, 150 ml de vin rosu, 2 foi de dafin, 2 fire de carnati, 100 ml ulei de masline, sare, piper, seminte de susan

Tehnica prepararii:
Se ia bucata de fleica, se intinde pe o tava, se condimenteaza bine se stropeste cu cateva picaturi de vin si se lasa 10 minute sa tea asa.
Intr-un vas se pregateste umplutura: peste carnea de porc se pun ouale batute, usturoiul zdrobit, vinul ramas, sare, piper, se amesteca bine.
Umplutura se intinde peste bucata de fleica, la mijloc se aseaza carnatii si se ruleaza apoi cu grija. Rulada astfel obtinuta se leaga cu sfoara sa nu se desfaca in timpul prepararii.
 Rulada se aseaza intr-o tava termorezistenta in care se aseaza hartie de copt, se toarna peste ea uleiul, vinul si putina apa; se pun in tava si foile dafin, iar deasupra pe rulada se presara seminte de susan.
 Se coace la foc moderat 2-3 ore, din cand in cand se mai unge rulada cu zeama din tava.
 Se poate servi si rece ca aperitiv, dar si calda, cu garnituri, ca si fel principal.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu