RSS

luni, 2 ianuarie 2012

SALATA DE BOEUF

Ingrediente:
500 g carne vita amestecata cu piept de pui, 4-5 cartofi albi,10 morcovi mari, 1 bucata mare de telina, 200 g mazare ,200 g gogosari murati,200 g castraveti murati in otet, 200 g maioneza , 3-4 linguri de mustar, sare si piper, putina zeama de lamaie


Tehnica prepararii:
Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare, legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu impreuna cu carnea).
Dupa ce s-au racit se toaca atat carnea de pui cat si cea de vita in bucati marunte, de asemenea se toaca si toate legumele cubulete marunte, inclusiv gogosarii si castravetii. Singurele care nu se toaca sunt boabele de mazare. Gogosarii si castravetii se pun la scurs intr-o strecuratoare ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.
Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si se adauga maioneza din care opreste 1 lingura si pentru decor. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, inainte de a pune maioneza se poate stropi cu putina zeama de lamaie.

Daca se elimina carnea din reteta se obtine reteta de salata a la russe, des utilizata pentru umplerea rosiilor la aperitive,sau pentru tartine.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu