RSS

luni, 2 ianuarie 2012

OUA UMPLUTE

Ingrediente:
10 oua mari, 300 g maioneza, 150 g smantana, 1 pateu mare, sare, piper

Tehnica prepararii:
Ouale se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare, se lasa sa fiarba foarte bine.Cand sunt gata de fiert se curata de coaja, se taie in 2 parti si se scot galbenusurile.
Separat, intr-un bol se face o maioneza tare, in care se adauga si smantana.
 In vasul in care s-au pus galbenusurile se adauga si pateul, apoi se pun cateva linguri de maioneza cu smantana si putina sare. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
 Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de albus de ou si se aseaza pe un platou pe care s-a pus prima data un strat de maioneza cu smantana.
Dupa ce s-au umplut toate jumatatile de ou, se decoreza dupa preferinte (noi am ornat cu ridichi si boabe de piper sub forma unor soricei jucausi).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu