RSS

luni, 2 ianuarie 2012

MUSCHI DE PORC IN CRUSTA AROMATA

Ingrediente:
1 kg muschi file de porc, 1 lingura de sare grunjoasa, 1/2  lingura de piper, 5 catei de usturoi, 4 portocale, 2 crengute de rozmarin, 2 linguri de gem de portocale, 1 legatura de patrunjel verde, 3 linguri de ulei

 Tehnica prepararii:

Carnea se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa apoi sa stea asa timp de 30 de minute la rece, pentru a se fragezi. Carnea se aseaza apoi intr-o tava mare, cu ulei incins si se rumeneste bine pe toate partile.
 Separat se rade coaja de la o portocala, apoi se stoarce zeama de la celelalte portocale , se amesteca cu cateva frunze de rozmarin si patrunjel tocate marunt, usturoiul zdrobit si gemul de portocale.
 se stropeste bucata de carne cu sosul obtinut, se mai adauga si putina apa in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor pentru o ora si jumatate.
Cu vreo 10 minute inainte de a se termina de copt, se ia folie de aluminiu de pe tava, se stropeste bine muschiul de porc cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca frumos.
Se serveste calda, cu garnituri si muraturi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu