RSS

duminică, 15 ianuarie 2012

COZONACEL NEMTESC AROMAT

Ingrediente:
600 g faina, 300 g zahar tos, 5 oua, 250 g unt, 200 ml lapte dulce,200 g crema de branza (Almette sau Philadelphia) , 150 g samburi de nuca, 150 g stafide, 200 g bucatele ciocolata alba si maro, fructe confiate bucatele, esenta rom, 3 linguri coniac, 1 praf de copt, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de portocala, bucati mici portocale

Tehnica prepararii:
Intr-un vas se pune untul (moale, tinut la temperatura camerei), peste el se adauga zaharul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga si ouale intregi, se amesteca bine. Apoi se adauga crema de branza , se amesteca, se pune apoi si laptele, se amesteca din nou. Apoi se adauga incet si treptat faina, amestecand usor cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza compozitia .Apoi se adauga coniacul, romul, coaja de portocala rasa, praful de copt si zaharul vanilat, dupa aceea se adauga si nuca, stafidele , fructele confiate si bucatelele de ciocolata alba si maro, compozitia se amesteca bine, pana se obtine un aluat moale.
Aluatul se pune intr-o tava (bine unsa cu ulei si tapetata in prealabil cu faina) si se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 45-50 minute. Dupa ce a stat asa se da la cuptorul incalzit in prealabil, se coace la foc moderat timp de o ora.Cand e gata de copt se scoate din tava.
 Se poate tavali prin zahar pudra cat e inca caldut. Pentru a se pastra moale se tine invelit.








 - echipa mea de ajutoare in bucatarie...

 - ajutoare de nadejde....mereu la datorie....




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu