RSS

luni, 2 ianuarie 2012

APERITIV DOBOS DE SUNCA SI CASCAVAL

Ingrediente:
300 g cascaval, 300 g de sunca fina (eu folosesc sunca Sissi de la Caroli), 1 cub mic de unt


Tehnica prepararii:
Cascavalul si sunca se taie felii egale (este bine sa aiba aceleasi dimensiuni pentru a realiza cu usurinta dobosul-); apoi incep sa se aseze in straturi : prima se pune o felie de cascaval, se unge cu un strat subtire deunt, apoi o felie de sunca, iar se unge cu putin unt, apoi o felie de cascaval si se continua pana obtinem inaltimea dorita. La final, se ia toata compozitia si se da la frigider pentru a se intari. Dupa ce se scoate de la rece se portioneaza dupa preferinta, atat sub forma de triunghi cat si de patrat. Se orneaza fiecare bucata de dobos cu cate o maslina neagra,prinsa cu o scobitoare, pentru a desavarsi decorul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu