RSS

luni, 27 iunie 2011

COSTITE DE PORC CU LEGUME LA CUPTOR

Ingrediente:
1 coasta de porc, scarita, legume (morcovi, cartofi, brocolli, mazare), sare si piper dupa gust, usturoi, vegeta

Tehnica prepararii:
Scarita de porc (costitele) se spala bine si se condimeneaza, apoi se impaneaza cu cateva feliute de usturoi, apoi se aseaza in forma de cerc, rotunda, inchisa, intr-un vas rotund, cu ulei si apa, se da la cuptor; dupa ce s-a patruns putin se adauga legumele taiate bucati, in jurul costitelor si se lasa la cuptor pana carnea se  rumeneste bine; preparatul se serveste cald, si la servire se pot adauga cateva jumatati de caise .


CIORBA DE ARDEI UMPLUTI


Ingrediente:
10 ardei  grasi , de forma medie, 1.2 kg carne tocata amestec, 2 canite de orez, 2 cepe albe mari, 1 ceasca ulei, 1 cana de bulion, sare, vegeta, piper, legume pt ciorba (1 ceapa alba,1 ardei gras, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel si 2 radacini de pastarnac, 1 cana de bulion, 2-3 rosii decojite).

Tehnica prepararii:
Ardeii grasi se spala bine, se curata de seminte si se pregatesc de umplut.
Umplutura se face in felul urmator: se taie ceapa marunt, se pune la calit in 150 ml ulei pana se rumeneste, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga orezul , se amesteca bine si apoi se adauga carnea tocata, sare si piper dupa gust, se pune si putina vegeta . Cu aceasta umplutura se umplu ardeii; fiecare ardei se umple , dar nu chiar pana sus, se lasa cam de un deget  spatiu gol in ardei, pentru ca in momentul fierberii se umfla orezul si apoi iesie umplutura din ardei afara.
Separat, se pregateste ciorba : intr-o cratita se pune ceapa la calit in 150 ml ulei, dupa ce s-a rumenit se adauga ardeiul gras taiat cubulete, apoi se adauga legumele, morcovii, patrunjelul si pastranacul taiate cubulete si se lasa sa fiarba putin. Se adauga apa, putina vegeta, si cand ciorba fierbe, se adauga ardeii umpluti; Se adauga de asemenea bulion si eventual  cateva rosii decojite.
Se lasa sa fiarba bine, se adauga cateva frunze de telina, sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu smantana.




miercuri, 15 iunie 2011

APERITIVE































In general, platourile de aperitive pe care eu le pregatesc, contin in primul rand gustari de snitele, chiftele, bulete de cascaval, cas pane, pe diferite aranjamente de legume, platouri cu tartine, panini, bruschete, cu diferite umpluturi, platouri cu salate, vinete, salata de boeuf, oua umplute, icre , precum si diferite aranjamente pe frigarui.

PREPARATE PENTRU COPII

Stim cu totii (mai ales mamicile) ca, cei mai greu de multumit in bucatarie si la capitolul mancare sunt copilasii...in general, la noutati sunt interesati, gusta de cateva ori , si cand mamica isi inchipuie ca a dat lovitura si piciul va manca cu placere....surpriza....tot ce i se pregatise cu drag pare o mancare nesuferita...va propun sa vedeti cate idei de pregatire a mancaricii pentru cei mici, sunt idei de aranjare a mancarii, pentru ca ea sa devina interesanta...in ceea ce priveste dulciurile nu ne chinuim mult sa-i convingem sa pape dulciuri si ciocolata, insa cand dulciurile au si forme si culori dragute, acestea parca "se mesteca"mai usor...veti vedea in continuare unele idei pentru cei mici, sunt idei pe care le-am strans de-a lungul timpului pentru fetita mea, unele pe care le-am si facut si...crdeti-ma au dat rezultat, si altele pe care le-am mai primit de la mamici care se confrunta cu aceleasi probleme....astept si idei noi, caci imaginatia nu se plictiseste niciodata...












In ceea ce priveste torturile cu ornamente pentru copii, va propun cateva idei de torturi pentru cei mici, care, cu siguranta vor fi incantati de ceea ce vad....si gusta...






Mancarica speciala pentru copii ...