RSS

duminică, 12 iunie 2011

CIORBA DE VACUTA

Ingrediente:
- pulpa vitel  fara grasime 1 kg
- 2 ardei grasi, 3 morcovi,3 cartofi
- 2-3 rosii bine coapte,10 pastai mai mari galbene,2-3  frunze de varza
- apa si un cub de concentrat de legume
- bors magic, patrunjel, sare
- 1 lingura cu unt sau ulei de masline, putin bulion

Tehnica prepararii:
Se curata si se spala  bine toate legumele.Carnea se spala bine si se taie cuburi sau felii mai mari. Morcovul, ceapa si ardeiul se  taie cubulete. Cartofii  se curata, se spala si se taie cuburi mai mari.Pastaile se aleg, se  rup coditele si se curata de ate.Frunzele de varza se taie fidelute. Se taie in bucatele potrivite.Intr-o cratita se pune ulei  150 ml, ceapa taiata marunt se pune la calit cu putina sare si putina boia, cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul taiat cubulete. Dupa ce se rumenesc putin, se adauga carnea de vitel (de vacuta) taiata cubulete, se lasa putin la rumenit, apoi se completeaza cu apa, si vegeta si se lasa sa fiarba putin. Dupa ce s-au patruns legumele, se adauga pastaile taiate felii, cartofii, fidelutele de varza, rosiile decojite si putin bulion. Se potriveste gustul cu condimente.La  final se adauga 1 lingura de bors magic si patrunjel verde tocat marunt.Se serveste fierbinte.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu