RSS

marți, 14 iunie 2011

SOTE DE LEGUME


Ingrediente :
300-400 g legume (morcovi,gulii,telina,cartofi, mazare,ciuperci,conopida,boabe de porumb),30 g unt ( 30 ml ulei), 2-3 linguri apa, frunze de patrunjel, 1-2 catei de usturoi,o lingurita de zahar, sare

Tehnica prepararii:
Morcovul, gulia, telina, cartofii, sunt mai gustoase, daca soteul se prepara ina­busit cu unt sau ulei, ca sa li se dezvolte mai bine aroma.Legumele, curatate de coaja, se taie in felii de 1/2 cm si feliile in betigase de 1/2 cm, sau se rad prin razatoarea cu gauri mari, prin miscari numai inainte, ca sa iasa ca niste taitei lungi.Se pun in cratita cu putin unt sau ulei (30 g), se amesteca 2-3 minute, pe foc mic (nu direct pe flacara), ca sa-si dezvolte aroma, apoi se adauga 2-3 linguri cu apa fierbinte.Se lasa la foc mic acoperite, amestecand din cand in cand si adaugand cate putina apa cand scade, pana cand se inmoaie bine.Cand sunt fierte, apa trebuie sa fie com­plet scazuta.
Se ia cratita de pe foc, se adauga cateva bucatele de unt proas­pat, patrunjel taiat marunt si un varf de lingurita cu sare (depinde de cantita­tea legumelor).La final, pentru gust mai picant, se pot pune 1-2 catei de usturoi taiati marunt, sau putin zahar, facultativ. Se serveste cald.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu