RSS

miercuri, 15 iunie 2011

CREMES DE CASA

Ingrediente:
 2  foi de cremes, 1 l lapte, 5 oua, 10 linguri zahar + 10 linguri faina, 2 pliculete de zahar vanilat.

Tehnica prepararii:
Crema de cremes se obtine astfel: se pun ouale intregi intr-un vas, se toarna tot zaharul peste ele si se bat cu telul pana cand se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se amesteca continuu.Laptele se pune la fiert seprat, intr-un alt vas , se lasa doar 1 cana deoparte (pentru diluarea compozitiei); laptele pus la fiert se amesteca cu zaharul vanilat. Cand da laptele in clocot, se adauga compozitia  de mai sus si se amesteca bine, apoi se fierbe la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca bine crema, apoi se pune intr-o tava, intre cele 2 foi. Se serveste rece, cu zahar pudra presarat deasupra.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu