RSS

miercuri, 15 iunie 2011

PANNA COTTA

Ingrediente:
600 ml smantana dulce,(de consistenta groasa- grasime 25%) , 300 ml lapte dulce, 100 g zahar, 1 pliculet vanilie, 1 pliculet gelatina(50 g), 1 lingurita ulei si sos de vanilie si/sau dulceturi pt prezentare si servire 

Tehnica prepararii:
“Panna cotta” este cea mai cunoscuta reteta italiana de budinca rece, un desert provenit din regiunea Piemont, din nordul Italiei.
Intr-un vas, la foc mic, se pune la incalzit smantana si laptele dulce. Se adauga zaharul si vanilia si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina, se amesteca bine pana se dizolva gelatina si apoi se lasa la racit 10 minute.Se unge bolul in care va fi servita  cu putin ulei, se toarna panna cotta in bol, si dupa ce s-a racit de tot se da la frigider, pentru 3 ore. Cand se serveste se rastoarna preparatul din bol  pe o farfurie. Se serveste rece, decorat cu sos de vanilie, sau cu fructe proapete, sau cu dulceturi de fructe.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu