RSS

duminică, 12 iunie 2011

CHEC FIN DE CASA


Ingrediente:
5 oua intregi, ulei 150 ml, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina,1/2 pliculet de praf de copt, zahar vanilat.

Tehnica  prepararii:
Se separa galbenusurile de albusuri; cele 5 galbenusuri se amesteca cu uleiul pus treptat, ca o maioneza. Cele 5 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar, apoi se incorporeaza maioneza rezultata in albusuri, treptat. La final se amesteca 10 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se pot pune diferite umpluturi: nuci, alune, stafide, fructe confiate. Se pun la copt in tavi de chec tapetate cu faina si hartie de copt. La final se lasa putina compozitie care se amesteca cu cacao si se fac forme peste checul  pus in tava. Se coace la foc mediu 40 minute.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu