RSS

marți, 14 iunie 2011

TIRAMISU


Ingrediente : 6 oua ,500gr. crema  Mascarpone, 8 linguri  de zahar , cafea tare facuta la filtru,2 plicuri de praf de frisca cu vanilie, 1 pachet mare de piscoturi.

Tehnica prepararii:
Pentru a obtine crema de Tiramisu, se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga mascarpone pina se omogenizeaza  de tot, apoi se adauga rom sau zahar vanilat , apoi se  incorporeaza  albusurile batute spuma (in care s-a adaugat praful din plicurile de frisca ), usurel,treptat, tot cu lingura de lemn; (astfel  crema nu va fi moale si va avea consistenta evitind crema Tiramisu praf din cutiile de la magazin).Se da la frigider sa se raceasca.

Apoi se inmoaie pe rand piscoturile in cafeaua preparata, unul cate unul, dupa care se aseaza in straturi in tava in care va fi aranjat: rand de piscoturi, apoi crema si tot asa...stratul superior ramane crema peste care se pudreaza cacao(pentru ca de obicei stratul de cacao adaugat se inmoaie, puteti pune deasupra granule de cacao Brumi). Tava se acopera si se da la frigider pt 6-8 ore, pentru a se intrepatrunde aromele.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu