RSS

duminică, 12 iunie 2011

SUPA CREMA DE DOVLEAC




INGREDIENTE:
1 kg  dovleac proaspat, 3 cartofi mari,2 cepe,4 catei de  usturoi,2 morcovi,100 g telina,sare, piper , dupa gust, 1 lingurita nucsoara, 1 vf de lingurita de chimen,smantana,patrunjel verde,150 ml  ulei masline

TEHNICA PREPARARII:
Legumele se curata si se spala . Intr-o oala se pune ceapa la calit in 150 ml ulei de masline, apoi se adauga  legumele  taiate cubulete, peste care se adauga apa,si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine , pana devin moi si scade zeama de pe ele, cam 20-25 minute.Dupa ce au fiert, se scot legumele si se paseaza cu mixerul vertical. Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita , la foc mic, dupa ce incepe sa fiarba se adauga putin unt. Se face un amestec din 2 galbenusuri si smantana, care se adauga in cratita, obtinand supa crema, de consistenta groasa.Se mai fierbe putin, se adauga  inca un cubulet de unt, nucsoara, chimen, sare si piper dupa gust, se lasa pe foc pana devine o compozitie bine legata (cam 10 minute la foc mic).Se asezoneaza gustul  cu patrunjel verde si piper proaspat macinat.
In momentul servirii se adauga smantana.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu