RSS

duminică, 12 iunie 2011

CIORBA DE BURTA


Ingrediente:
-          Burta de vita gata curatata, prefiarta, taiata fidelute -1 kg, supa dulce , usturoi pisat, 200 g carne de vitel felii subtiri, smantana 400 g, 2 oua,sare, piper, zeama de pe ardei iuti

Tehnica prepararii pentru  facut supa dulce:
Pentru o oala de 3-4 litri ne trebuie: 1 ardei rosu, 3 morcovi, 2 cepe, 2 radacini pastarnac, 2 radacini patrunjel, 2 radacini telina, patrunjel,vegeta. Rasolul de vita cu carne sau carnea pt supa se taie bucati, se spala bine. Se aranjeaza bucatile de carne  intr-o cratita si se toarna apa ca se le acopere bine.Se pune la fiert cu putina sare. Pana se fierbe carnea, se taie legumele si se spala bine. Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba. Cand incepe iarasi sa fiarba carnea ,se adauga legumele pregatite . Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min. Dupa ce supa a fiert bine si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se pune intr-o cratita unde se va pregati ciorba de burta. (Din legumele si carnea fiarta se poate face salata de boef).
Tehnica prepararii ciorba de burta:
 Vasul cu supa dulce ,calda, se pune la foc mic, se adauga sare, zeama de ardei iute, putin otet, dupa gust si apoi se adauga usturoiul pisat bine. Apoi se adauga burta fiarta taiata fidelute, apoi carnea fiarta si taiata fidelute si se lasa sa fiarba putin. Dupa ce a fiert se face un sos din galbenusuri amestecate cu smantana, care se incorporeaza treptat in ciorba. Se potriveste gustul cu sare si piper, se acreste cu otet sau zu zeama de pe ardei iute. Se serveste fierbinte, cu ardei iute si smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu