RSS

marți, 14 iunie 2011

CARTOFI TARANESTI (RANTALITI)


Ingrediente:
1 kg cartofi, 2 cepe mari, 2 lg de bulion, sare,piper,boia dulce si iute,patrunjel verde,putin ulei

Tehnica prepararii:
Cartofii se spala bine, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cubulete. Se pun  cartofii la fiert in apa cu sare.Cand cartofii sunt fierti,se pun  in strecuratoare si se lasa  sa se scurga si sa se raceasca putin. Intre timp, se toaca ceapa marunt. Intr-o cratita se pune la calit ceapa in 100 ml ulei, se lasa se rumeneasca, se pune boia, sare si putin bulion. Cand e rumenita se aduga cartofii si se amesteca bine. Se asezoneaza gustul cu sare si eventual cu putina boia iute.La final se adauga patrunjelul tocat marunt.Se serveste cald.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu