RSS

duminică, 12 iunie 2011

CIORBA DE VARZA


Ingrediente:
- varza alba, dulce  1 kg
- un ardei gras, 4 morcovi
- 2-3 rosii bine coapte
- apa si un cub de concentrat de legume
- bors magic, patrunjel, marar,sare
- 1 lingura cu unt sau ulei de masline, putin bulion

Tehnica prepararii:
Se curata si se spala  bine toate legumele. Morcovul, ceapa si ardeiul se  taie cubulete. Varza se alege si se taie fideluta.Intr-o cratita se pune ulei  150 ml, ceapa taiata marunt se pune la calit cu putina sare si putina boia, cand incepe sa se rumeneasca se adauga ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul taiat cubulete. Dupa ce se rumenesc putin, se adauga apa, si vegeta si se lasa sa fiarba putin. Dupa ce s-au patruns legumele, se adauga  varza taiata fidelute , rosiile decojite si putin bulion. Se potriveste gustul cu condimente. La  final se adauga 1 lingura de bors magic si patrunjel verde tocat marunt.Se serveste fierbinte cu marar tocat deasupra si eventual in farfurie, la servire, se poate adauga smantana.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu