RSS

marți, 14 iunie 2011

MINCIUNELE


Ingrediente:
500 g faina, 4 oua, 2 cani de lapte batut (sau smantana, sau iaurt),150 ml lapte dulce, 10 linguri de zahar, 1 praf de copt, 1 esenta de rom, 1 esenta de vanilie,1 praf de sare.

Tehnica prepararii:
Intr-un vas mai larg se amesteca  faina, zaharul,iaurtul, galbensurile, esentele de rom si vanilie, sarea si praful de copt. Se leaga compozitia aluatului prin adaugarea laptelui caldut, acesta fiind turnat treptat; cand s-a legat aluatul, se framanta 10 minute, apoi se lasa sa se odihneasca, la caldura, in bucatarie. Aluatul se intinde in foaie subtire, dreptunghiulara pe blatul de lucru, apoi se taie romburi din aluat. In mijlocul fiecarui romb se face o mica taietura pe vertical, pe mijloc si se introduce un capat  al rombului prin taietura, ca sa iasa ca un fel de fundita. Se prajesc minciunele astfel obtinute in ulei incins, cam 2-3 minute pana se rumenesc. Se scot pe un servet sa se scurga de ulei, apoi se aseaza pe platoul pe care vor fi servite. Se servesc calde, pudrate cu zahar, sau cu sos de ciocolata si vanilie (sau cu gem si smantana ca papanasii).



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu