Blat de tort:
8 ouă, 8 linguri de apa, 16 linguri făină, 18 linguri zahăr, 3 plicuri de zahar vanilat, un plic praf de copt, 2-3 linguri colorant alimentar rosu
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se pun albusurile, apa, praful de copt si se bat bine, pana se formeaza o spuma densa. Se adauga apoi zaharul, si se bat bine in continuare. Apoi se adauga galbenusurile , se amesteca, si spoi se adauga treptat faina, amestecandu-se incet, pentru a deveni o compozitie omogena. La final, incet, se amesteca in compozitie si colorantul alimentar rosu, se amesteca pana devine omogen.
Compozitia de pune la copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, tava tapetata in prealabil cu faina si hartie de copt. Se coace la 180 de grade, 45-50 minute.
Dupa ce blatul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii egale.
Dupa ce blatul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii egale.
Crema:
350 g mascarpone, 300g crema de branza, 3 pliculete de zahar vanilat, 200 g zahar pudra, 600 ml frisca lichida
Intr-un vas se amesteca cu un mixer atat crema de branza cat si crema mascarpone ( la temperatura camerei, sa fie mai moi) pana se obtine o crema fina, apoi se adauga vanilia si zaharul pudra si se mixeaza din nou pana la omogenizare completa a compozitiei obtinute.
Separat se bate frisca, apoi aceasta se adauga cate 2 linguri, pe rand, la crema de branza amestecand continuu.
Crema astfel obtinuta se pune la frigider pentru o ora, pentru a se intari putin.
Se ia blatul , se taie si se umplecu crema racita. Tortul se orneaza dupa prefrinte, cu frisca sau crema lui, apoi se da din nou la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu