RSS

joi, 29 decembrie 2011

TORT RED VELVET

Blat de tort:
8 ouă, 8 linguri de apa, 16 linguri făină, 18 linguri zahăr, 3 plicuri de zahar vanilat, un plic praf de copt, 2-3 linguri colorant alimentar rosu

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se pun albusurile, apa, praful de copt si se bat bine, pana se formeaza o spuma densa. Se adauga apoi zaharul, si se bat bine in continuare. Apoi se adauga galbenusurile , se amesteca, si spoi se adauga treptat faina, amestecandu-se incet, pentru a deveni o compozitie omogena. La final, incet, se amesteca in compozitie si colorantul alimentar rosu, se amesteca pana devine omogen.
Compozitia de pune la copt intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, tava tapetata in prealabil cu faina si hartie de copt. Se coace la 180 de grade, 45-50 minute.
Dupa ce blatul se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii egale.


Crema:
350 g mascarpone, 300g crema de branza, 3 pliculete de zahar vanilat, 200 g zahar pudra, 600 ml frisca lichida

Intr-un vas se amesteca cu un mixer atat crema de branza cat si crema mascarpone ( la temperatura camerei, sa fie mai moi) pana se obtine o crema fina, apoi se adauga vanilia si zaharul pudra si se mixeaza din nou pana la omogenizare completa a compozitiei obtinute.
Separat se bate frisca, apoi aceasta se adauga cate 2 linguri, pe rand, la crema de branza amestecand continuu.
Crema astfel obtinuta se pune la frigider pentru o ora, pentru a se intari putin.
Se ia blatul , se taie si se umplecu crema racita. Tortul se orneaza dupa prefrinte, cu frisca sau crema lui, apoi se da din nou la frigider.
Se serveste rece.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu