RSS

duminică, 18 decembrie 2011

PRAJITURA DELICIOASA CU NESS

BLAT:  10 albusuri, 250 g zahar, 250 g nuca macinata, 10 galbenusuri, 5 linguri faina, 1 plic de praf de copt

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de copt, se adauga zaharul, se bat bine in continuare; apoi se adauga galbensurile, faina, praful de copt si la final se adauga nuca macinata. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune blatul, care se coace la foc mediu timp de 35 minute, pana prinde o culoare aurie.Apoi se lasa la racit.

CREMA: 6 galbenusuri, 600 g unt (82% grasime), 300 g zahar pudra, 4 lingurite de ness, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 esenta de rom, 100 g nuci prajite si taiate bucatele mici

 Galbensurile se mixeaza bine cu zaharul pudra, se adauga untul moale, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi se amesteca foarte bine si la final se incorporeaza si ness-ul. Dupa ce este bine amestecata, crema se da putin la frigider.
 Cand blatul este rece, se intinde un strat subtire de zahar caramelizat, apoi se pun nucile taiate marunt (si prajite putin in prealabil), apoi opeste nuci se intinde crema.
Prajitura se orneaza cu bucati de nuci si se da la frigider.
 Se serveste rece si se taie cu un cutit umed, pentru se taia usor si a nu se lipi crema de cutit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu