RSS

luni, 26 decembrie 2011

SARMALUTE IN FOI DE VARZA

Ingrediente:
800 g carne de porc, amestec carne de porc si vita, 4 cepe potrivite, 150 g orez, 2-3 capatani potrivite de varza murata , 100 ml pasta de rosii, boia, sare, piper, ulei 150 ml

Tehnica prepararii:
Varza murata se lasa la desarat in apa rece 1 ora; ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei si o lingura de apa; apoi se adauga si orezul se mai lasa un minut la inabusit si se ia de pe foc. Se adauga sare, piper, boia, putin cimbru si se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu carnea tocata, eventual se mai condimenteaza, pana devine o umplutura legata.
 Foile de varza se desfac incet, pentru a nu se rupe. Se indeparteaza cu cutitul nervurile si cotoarele, se taie in jumatati foile care sunt mai mari, foile mai mici se lasa asa, apoi pe fiecare frunza se pune carne si se invelesc sarmalele, avand grija sa fie bine rulate, sa nu se desfaca in timpul fierberii.
Se toaca fideluta cateva foi de varza pentru a se pune intre straturile de sarmale.
 Pe fundul unui vas ceramic se pune niste varza tocata, se aseaza un strat de sarmale, se pun cativa carnati afumati si cateva bucati de ciolan dezosat afumat, apoi iar varza, apoi iar sarmale si tot asa pana se ajunge in partea superioara a vasului. Peste ultimul strat se aseaza si cateva frunze intregi de varza, care sa acopere ca un capac sarmalele.
 Peste sarmale in oala se pune un amestec de apa cu putina sare si vegeta si pasta de rosii. Vasul se pune la fiert, de preferinta in cuptor, ca sa fiarba incet.

 Sarmalele se servesc fierbinti, cu smantana, mamaliguta si / sau ardei iute.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu