RSS

luni, 26 decembrie 2011

PRAJITURA DOUBLE CREAM - CIOCONUC

Ingrediente:

Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un plic de zahar vanilat, 2 linguri cacao, un plic de praf de copt.

Crema de nuci: 150 g de unt, 100 g de nuca macinata, 200 ml de lapte, 2 linguri de zahar, 1 lingura de rom, 1 lingura mare de faina, 100 g stafide inmuiate bine in rom

 Crema de ciocolata:  200 ml de lapte, 1 ou, 2 linguri de zahar, 150 g de unt, 1 lingura de faina, 2 linguri de cacao

 Glazura:
200 ml de frisca, 75 ml de lapte, 1 lingura de rom, 75 g de zahar, 2 linguri de cacao


Tehnica prepararii:
Se ung cu unt 2 tavi de aceeasi dimensiune. Cuptorul se porneste pentru a fi incalzit.
Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie si celalalt cu cacao, in felul urmator:
- se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile, si , la final se adauga faina in compozitie, apoi se pune si praful de copt.
Compozitia se imparte in 2 parti egale: intr-o compozitie se adauga si 2 linguri de cacao, iar in cealalta se adauga 2 pliculete de zahar vanilat. Fiecare dintre cele 2 compozitii se aseaza in cate o tava unsa in prealabil cu unt.
 Se coace pe rand fiecare blat, cate 15-20 minute. Cand sunt gata, se scot blaturile si se aseaza pe cate o planseta pentru a fi lasate la racit.

 Crema de nuci  se pregateste  amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom. Toate ingredientele se amesteca, se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit se intinde peste blatul de vanilie, se presara peste ea stafidele inmuiate in rom si deasupra se aseaza blatul de cacao.

Peste blatul de cacao se intinde crema de ciocolata facuta astfel: se amesteca laptele, oul batut, untul, faina, zaharul si cacao, se amesteca bine si se pune la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand e rece se intinde peste blatul de cacao.

Prajitura astfel obtinuta se da la rece si se deoreaza cu glazura fiarta din ingredientele enumerate la inceput, sau se mai poate decora si numai cu frisca sau numai cu ciocolata.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu