RSS

marți, 20 decembrie 2011

PASTE SICILIENE

O reteta rapida si delicioasa cu paste....

Ingrediente:
450 g piept de pui, 200 g pastrama afumata, 200 g ciuperci, 250 ml bulion de casa, 200 g smantana, 200 g cascaval, 1 pachet de paste penne

Tehnica prepararii:
Pastele se pun la fiert, in apa cu sare. Pieptul de pui se taie fidelute, la fel si pastrama. Ciupercile se taie felii. Cacavalul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie mai mare, se pune la calit in putin ulei pieptul de pui taiat fidelute.

  Cand s-a calit si este aproape gata, se adauga si pastrama afumata taiata fidelute.

 Apoi, se adauga si ciupercile taiate bucatele. Se lasa toate ingredientele bine la calit.


Dupa ce s-au calit toate impreuna, se adauga bulionul, se amesteca bine si apoi se lasa sa dea un clocot.


Apoi, se adauga si smantana, se mai lasa putin la fiert.

 Dupa ce ingredientele au dat un clocot, se golesc intr-o oala mai mare. Separat, se face un sos alb: se pune la calit 150 g de unt, se adauga 2 linguri de faina, apoi se subtiaza cu lapte. Cand sosul alb a dat un clocot, se adauga in oala peste sosul cu piept de pui. Se amesteca bine.

 Apoi, peste toata compozitia se adauga pastele fierte (scurse si racite)-penne am folosit eu- se amesteca bine

 Intreaga compozitie cu paste si sos se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin unt , deasupra se rade cascaval si se da la cuptor pentru 10-15 minute.

 Pastele se servesc fierbinti.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu