RSS

luni, 26 decembrie 2011

PRAJITURA DOBOS

Ingrediente pentru  foi: pentru fiecare foaie a prajiturii se folosesc 3 oua- 3 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, 1 pliculet de zahar vanilat si 1/4 esenta de rom, apoi se amesteca cu 3 linguri de faina. Din compozitia mai sus mentionata se coace o foaie pentru dobos, in tava, pe hartie de copt.
Dupa ce s-a copt foaia, se desprinde  repede de pe hartia de copt, pana este fierbinte, pentru ca sa nu se lipeasca.

 Se coc astfel 7-8 foi pentru dobos.

Pentru crema, se amesteca 2 budinci de ciocolata cu 350 g de zahar si lapte, se fierbe bine pe baie de aburi apoi se da la racit. Cand este rece, budinca se amesteca cu 2 pachete de unt facut spuma in prealabil.
Crema astfel obtinuta se aseaza intre foile de dobos.

 La final, peste ultima foaie, se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu  zahar caramelizat.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu