Ingrediente:
7 oua, 150 g de mac, 150 g de nuca de cocos, 200 g de zahar, 200 ml de lapte, 50 de g faina, 1 pachet de unt(200 g), 3 plicuri de zahar vanilat, 200 g de piscoturi.
Ingrediente pentru glazura si decor:
4 linguri de zahar, 3 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 25 g de unt, 25 g de nuca de cocos, 25 g de mac
Tehnica prepararii:
Blat: Se separa ouale, galbenusuri de albusuri, albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga cele 150 g de zahar; albusul continua sa fie batut pana se topeste tot zaharul, , apoi se adauga 75 g de mac, se amesteca bine, iar apoi se adauga 75 g de nuca de cocos.Se amesteca toata compozitia si apoi se incorporeaza in ploaie 2 linguri de faina si se amesteca incet. Compozitia se introduce la cuptor si se coace la foc mic pana devine un blat pufos.
Crema:
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, restul de faina, laptele si zahatul vanilat. Crema astfel obtinuta se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa, de consistenta unei smantani .Crema se lasa la racit. Cand e rece complet, crema se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil.
Glazura: 4 linguri de zahar se amesteca cu 3 linguri de lapte, cu 2 linguri de cacao si cu 25 de grame de unt. Acestea se fierb impreuna la foc mic. Glazura se raceste putin, apoi se toarna peste prajitura.
Aranjament prajitura:se aseaza blatul cu nuca de cocs si mac, peste el se intinde jumatate de crema, apoi se aseaza peste crema piscoturile inmuiate in cafea, iar la final se pune restul de crema, crema in care se adauga 2-3 lingurite de ness fin. La final, peste crema se aseaza glazura.Peste glazura se face un aranjament cu nuca de cocs colorata.
Tartă de ciocolată cu portocale
Acum 8 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu