RSS

luni, 26 decembrie 2011

COVRIGEI CU SUSAN

Ingrediente:
500 g faina, 2 albusuri, 1 galbenus, 250 g margarina, 3 linguri smantana, 10 g drojdie proaspata, 1 praf de sare, 3 linguri lapte cald, seminte de susan prajite

 Tehnica prepararii:
Intr-un vas mai mare se cerne faina. In mijlocul acesteia se pune  drojdia dizolvata in lapte cald, albusurile batute putin, smantana, margarina moale si un praf de soare. Se amesteca toate ingredientele si se framanta apoi un aluat omogen, elastic, care se lasa timp de 30 minute la dospit, acoperit, intr-un loc caldut.
 Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, apoi cu forma de covrigei se decupeaza . Covrigeii se ung cu putin galbenus de ou (batut bine in prealabil) si deasupra lor se presara seminte de susan.
Covrigeii se aseaza  intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit circa 20-30 de minute, pana se rumenesc si devin fragezi.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu