Ingrediente:
- pentru blat : 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 plic de praf de copt
- pentru crema: 6 oua, 500 g Mascarpone " vero" , 200 g zahar, cafea la filtru (tare) in care se adauga esenta de rom si esenta de cafea
Tehnica prepararii:
Mai intai se prepara blatul de pandispan: se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat o spuma tare impreuna cu praful de copt, apoi se adauga zaharul, se incorporeaza treptat si se bate spuma bine, apoi se adauga galbensurile, la urma incorporandu-se incet si treptat faina. Se adauga si zaharul vanilat si se da la copt, intr-o tava unsa si tapetata in prealabil.
Crema:
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana se obtine o crema deschisa la culoare, de un galben pal, apoi se incorporeaza in crema Mascarpone si se amesteca foarte bine. O data compozitia amestecata se pune la frigider vreo 10 minute, timp in care albusurile se bat spuma foarte tare, cu un praf de sare. Cand albusurile sunt gata, se scoate amestecul de galbenusuri cu Mascarpone, acesta se incorporeaza treptat si incet in albusuri. Se amesteca bine.
Blatul de pandispan se taie in 3 felii subtiri, fiecare foaie se insiropeaza foarte bine cu un sirop facut din cafea tare cu esenta de rom. Pe fiecare foaie dupa ce s-a insiropat se asaza crema, iar la final, peste ultima foaie cu crema se presara si cacao. Se da la frigider vreo 2-3 ore si se serveste rece.
DELICIOS !
Recomandat a se face in casa, decat sa cumparam creme din pachet !!!!!!!!
Tartă de ciocolată cu portocale
Acum 8 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu