RSS

joi, 22 decembrie 2011

PIZZA DE CASA CU ALUAT PUFOS

Ingrediente:
Pt blat: 450 g de faina, 1 cubulet de rojdie, 1 vf de lingurita de sare, 100 ml de apa calda
Pt pizza: 150 g salam rustic, 6-8 felii de sunca sau pastrama afumata, sos de rosii, 150 g ciuperci feliute, masline, felii de rosii,porumb, carnaciori picanti felii,  150 g cascaval ras

Tehnica prepararii:
Aluat: intr-o cana se inmoaie drodia in apa calda, apoi se pun 5 linguri de faina, se amesteca bine, si se lasa cana acoperita 15 minute, pana cand maiaua isi mareste volumul. Intr-un vas mai mare se pune faina, la temperatura camerei, in mijlocul ei se pune maiaua facuta anterior, apoi se pun 2-3 linguri de ulei, putina sare. Aluatul se framanta foarte bine (daca mai trebuie se mai poate adauga putina apa calduta) pana cand devine un aluat moale, elastic si pufos. Se lasa la dospit cam 35-45 minute, intr-un loc caldut, acoperit.
 Apoi, se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava. Peste aluat se intinde sos de rosii, apoi se pune salamul si pastrama, apoi ciupercile, maslinele, porumbul, felii de carnaciori picanti, deasupra se aseaza feliile de rosii, apoi se pune cascavalul ras si se da la cuptor cam 20-30 minute.
 Pizza se serveste calda, cu sos de rosii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu