RSS

miercuri, 13 iulie 2011

TORT RACORITOR DE CIOCOLATA SI CAPSUNI

Ingrediente:

Pentru blat: 5 oua, 150 g zahar, 125 g ciocolata, 5 linguri de cacao, 150 g de unt, 150 g faina, 1 plic praf de copt, 150 g gem de capsuni
Pentru décor: 250 ml frisca lichida, 300 g ciocolata, 1 esenta de rom

Tehnica prepararii:
Intr-o cratita se pune untul la topit, impreuna cu ciocolata, apoi se lasa putin sa se raceasca.Se adauga apoi  galbenusurile, zaharul, faina, cacao, praful de copt (ingredientele se incorporeaza pe rand, incet), apoi la final se adauga si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma de copt (diametru de cca 15 cm), se da la cuptor 30-40 min. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in 3 felii , fiecare felie se unge cu gemul de capsuni. Separat, se pune pe foc frisca cu 300 g ciocolata taiata marunt si se topesc impreuna, dar fara sa fie lasate sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, se adauga esenta de rom si se bate cu mixerul pana devine o spuma tare. Se umple cu crema fiecare parte de blat si apoi peste crema se pun felii de capsuni proaspete. Se decoreaza cu crema de ciocolata si capsuni, se da la frigider si se serveste rece.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu