Ingrediente:
Paste penne 250 g, carne de porc 300 g, 1 ardei rosu si 1 ardei galben, 2 cepe medii, 1 catel de usturoi, 4-5 rosii bine coapte, 150 ml sos de rosii, 150 ml ulei,1 lingura de unt, 2 linguri de faina, 150 ml lapte, sare si piper dupa gust, nucsoara .
Tehnica prepararii:
Pastele se fierb in apa cu sare cca 8-10 minute, se scurg bine si se lasa la racit. Intre timp se prepara sosul rosu astfel: se pune la calit ceapa tocata marunt in 150 ml ulei, apoi se adauga usturoiul tocat marunt, apoi se adauga ardeii taiati marunt si rosiile curatate si decojite; apoi se adauga carnea de porc taiata fidelute, se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga bulionul, se mai dau cateva clocote , se potriveste gustul cu sare si piper si se opreste focul. La final se prepara sosul alb, astfel: se pune intr-o cratita 1 lingura de unt la topit, cand e topit se adauga faina, amestecand continuu, dupa care amestecul se subtiaza cu lapte; se fierbe amestecand continuu pana cand devine o consistenta groasa, se potriveste gustul cu sare si putina nucsoara..
Pastele se aseaza pe farfurie, peste ele se pune soul rosu c carne si deasupra sosul alb. Se servesc calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu