RSS

miercuri, 13 iulie 2011

PASTE BOLOGNESE


Ingrediente:
Paste penne  200 g, carne tocata amestec 300 g, 4 rosii coapte bine, 1 ceapa , 2 catei de usturoi, 150 ml bulion, 150 ml ulei,100 g parmezan ras,  sare si piper dupa gust.

Tehnica prepararii:
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg bine si se lasa la racit. Apoi se prepara sosul astfel: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 150 ml ulei, apoi se adauga usturoiul taiat marunt, apoi se adauga rosiile curatate si decojite taiate marunt si se lasa sa fiarba putin sosul; apoi se adauga carnea tocata, se mai adauga si putina apa, apoi se adauga bulionul si se lasa sa fiarba pana scade zeama si se face un sos consistent. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se aseaza pastele pe farfurie, sosul deasupra si se orneaza cu parmezan ras. Se servesc calde.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu