RSS

miercuri, 13 iulie 2011

MUSACA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA

Ingrediente:
6-8 cartofi albi, 500 g carne tocata amestec  (porc+vita), 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 ardei rosu si 1 ardei galben, 150 ml ulei, 150 ml bulion, 3 oua intregi, 2 linguri de faina, sare si piper dupa gust, patrunjel verde tocat, 2-3 rosii coapte pt décor, 150 g cascaval ras, 100 g pesmet alb,100 g smantana si 2 oua pt sosul de deasupra.

Tehnica prepararii:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Cand sunt fierti se curata de coaja si se taie rondele.
Se pune la calit ceapa tocata marunt in 150 ml ulei, apoi se adauga usturoiul tocat marunt, apoi ardeii taiati marunt, apoi se adauga bulionul; dupa aceea se adauga carnea tocata si se lasa sa fiarba pana scade sosul si se ingroasa. Apoi se ia sosul de pe foc, se lasa putin la racit, in el se incorporeaza ouala intregi, faina, sare si piper dupa gust, putin cascaval ras, patrunjel verde tocat.
Intr-un vas yena uns cu putin unt, se aseaza musacaua astfel: pe fundul vasului se pune pesmet alb, apoi un rand de cartofi fierti taiati rondele, apoi sosul cu carne tocata, apoi cascaval ras, apoi iar pesmet, iar cartofi, iar  sos, iar cascaval si tot asa pana sus. Peste ultimul strat  se pune un amestec din 2 oua batute cu smantana, se presara cascaval ras , se orneaza cu felii de rosii bine coapte si se da la cuptor cam 30 minute. 
Musacaua se serveste calda.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu